Dorntherapie

Correctie van de wervelkolom

De Dorntherapie komt uit Duitsland en is ontwikkeld door Dieter Dorn. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie.
Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. Het bekken wordt aan één kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

Ook ontstaat er door langdurig zitten, benen over elkaar slaan en onverwachte bewegingen e.d. gemakkelijk een scheefstand van de wervels wanneer de basis (het beenlengteverschil, scheefstand van het bekken) niet gecorrigeerd wordt.

Zelfs mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben kunnen goed behandeld worden met de Dorntherapie. Het lichaam is zolang het leeft in beweging en altijd gericht op herstel. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De behandeling
Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van het beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. Dit corrigeren wordt gedaan door met de duimen zachtjes op de verschoven wervels te drukken. De cliënt beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Door de behandeling wordt ook het bindweefsel tussen de wervels losser, waardoor de doorbloeding verbetert. Dit geeft een gevoel van ontspanning. Indien nodig krijgt u een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

Tussen de 3-5 behandelingen moet een aanzienlijke verbetering van de klachten geven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.