Werkwijze Natuurgeneeskundige behandeling

Anamnese
Het eerste consult staat in het teken van een anamnese.praktijkruimte1 In dit gesprek besteed ik aandacht aan je hulpvraag, klachten, medische achtergrond en persoonlijke situatie. We gaan in op de werking van je orgaansystemen, leef- en eetgewoontes, slaapritme, beweging, stresservaringen en hoe je in het leven staat. Denk hierbij aan hoe je denkt en hoe je voelt. Door de vele onderwerpen die aan bod komen duurt een eerste consult meestal langer dan een vervolgconsult.

Na de anamnese zal ik een behandelvoorstel doen. Soms zal ik tijdens het eerste consult al advies kunnen geven, maar een behandelvoorstel kan ook een paar dagen later volgen. In de praktijk werk ik vaak met een combinatie van behandelingen. Hierbij kan gedacht worden aan fytotherapie (kruidentherapie), voedingsadviezen, voedingssupplementen, lichaamsgerichte therapie en counseling. Ook maak ik gebruik van Bachbloesemremedies.

Belangrijk is dat jij als cliënt altijd ‘eigenaar’ bent van je eigen proces. Dit betekent dat ik een behandelvoorstel doe en samen met jou overleg wat voor jou gewenst en haalbaar is.

Vervolg consult(en)

  • Bij de vervolgconsulten bespreken we samen de effecten van de behandeling en de voortgang. Daar waar nodig en gewenst passen we de behandeling aan. Een vervolgconsult kan tussen de 30-60 minuten duren.
  • Als je enkel voor een massage behandeling komt zal het eerste gesprek uiteraard korter zijn.
  • Gaat het om een kind, dan is er altijd een ouder bij de consulten aanwezig.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.