Voorstellen

Mijn naam is Renske Stevens (1975). Ik ben Natuurgeneeskundig therapeut en ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal. Tijdens deze 6-jarige HBO-opleiding heb ik mij gespecialiseerd in voeding, fytotherapie, iriscopie en diverse vormen van reinigen (populair ook wel detoxen genoemd) waaronder het kuren/vasten. Als onderdeel van de holistische visie op ziekte eportretn gezondheid ben ik tevens opgeleid in verschillende lichaamsgerichte therapieën en counseling.

Ik geloof sterk in de verbinding van lichaam en geest en hoe deze elkaar de hele dag door bewust en onbewust beïnvloeden. Ons lichaam geeft ons de hele dag door signalen over hoe het met ons gaat en wat we nodig hebben. Het is aan ons om hier aandacht aan te besteden en tijd en ruimte te maken om naar deze signalen te luisteren. Als natuurgeneeskundige behandel ik dan ook niet de ziekte, maar de hele mens.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht, de mogelijke betekenis hiervan en de behandeling die het beste past. Bij de werkwijze ga ik verder in op de manier van behandelen.

Ik heb een grote passie voor bewust en gezond leven en zie mijzelf, net als ieder ander mens, altijd in ontwikkeling. Vanuit mijn voorliefde voor de psychologische, filosofische en spirituele kant van het leven heb ik al veel verschillende cursussen en opleidingen gevolgd die mij mede gevormd hebben. Al deze kennis en vaardigheden neem ik mee in mijn behandelingen.
Bronnen van inspiratie zijn: Westerse -en Oosterse natuurlijke geneeswijzen, Yoga, (Zen)Boeddhisme, Advaita Vedanta, Tantra, Padwerk, Systemisch Werken, Osho, Tarot, Het Oude Pad, de OERmens, Cursus in Wonderen, Ayahuasca en dansen.

Meest relevante Opleidingen en bijscholingen

  • HBO Hogeschool voor Natuurgeneeskunde, Hippocrates (2007-2014)
  • Sportmassage, Kollaart Opleidingen (2011-2012)
  • IMG_0975Systemisch Werken. Familie- en Organisatieopstellingen De Basis, De Verheldering (2014-2015)
  • HBO Medische Basis Kennis, Con Amore, CPION geaccrediteerd (2015)
  • Systemisch Werken, Familie- en Organisatieopstellingen De Verdieping. De Verheldering (2015-2016)
  • Yoga Teacher Training, Yin Yoga, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam (2017)
  • Orthomoleculair Therapeut, Stichting Ortho Health Foundation (2018)
  • Transactionele Analyse, Coaching en Counseling tweejarige opleiding, TA Academie (2021-2022)
  • Facilitator Ayahuasca, Proceswerk (2022)

Professionaliteit en kwaliteit in de praktijk
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP (Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunde). Dit staat garant voor professionaliteit en kwaliteit in de praktijk. Door mijn lidmaatschap is het tevens mogelijk dat consulten geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw polis.
Kijk hiervoor op de pagina Vergoedingen en tarieven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.