Familieopstellingen

Loop je in je leven telkens tegen dezelfde problemen en thema’s aan? Ben je benieuwd naar de oorsprong van bepaalde gevoelens en gedachten? Heb je het gevoel dat je iets anders nodig hebt om terugkerende patronen in relaties, zoals met je ouders, broers, zussen, kinderen, vrienden of collega’s te doorbreken?

Dan is een opstelling waarschijnlijk iets voor jou!

Hoe komt het bijvoorbeeld dat de relatie tussen jou en je moeder altijd gespannen is? Of dat je je altijd buitengesloten voelt in groepen, of geen keuzes kan maken in je leven? Bij een (familie)opstelling gaan we op zoek naar de achtergrond van je problemen, gevoelens of gedachten. Vaak ligt er veel verborgen in patronen en ongeschreven ‘afspraken’ in jouw systeem. Dat maakt dat je telkens tegen dezelfde dingen aanloopt. Vervolgens gaan we op zoek naar de beweging die jou verder helpt in jouw leven. Inzicht in de patronen en verschillende bewegingen die je maakt of kan maken, kunnen je echt een stap verder helpen!!

Hoe werkt het?
Bij een opstelling werken we met ‘representanten’, mensen die zichzelf beschikbaar stellen en dienstbaar zijn aan jouw opstelling. Iedereen kan representant zijn, je hoeft hier niets voor te kunnen. Een opstelling ontvouwt zichzelf op wonderlijke wijze en heeft de kracht om het onzichtbare, zichtbaar te maken. Gezinsstructuren, familieverhoudingen, innerlijke overtuigingen, blokkades, zelfs verborgen patronen komen via een opstelling naar voren.

Zonder dat je andere betrokkenen van jouw (gezins)systeem nodig hebt, kan je door middel van een opstelling op indrukwekkende wijze jouw vraagstuk diepgaand onderzoeken. Opstellingen gaan vaak over die delen in jezelf waar geen woorden voor zijn. We kiezen ervoor om dat wat er in de stilte aanwezig is, ook in stilte zichtbaar en voelbaar te laten worden. Concreet betekent dit dat we na een opstelling niet met elkaar praten over wat er zich in de opstelling aandiende.

De opstellingen zullen afwisselend begeleid worden door Anke van der Bor en Renske Stevens.

Praktische informatie
Workshops worden op verzoek georganiseerd. Er geldt een minimale deelname van 6 personen. Heb je andere vragen of wil je de mogelijkheden overleggen? Neem dan gerust contact op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.